2009. július 25., szombat

A LEGFELSŐ (12)


A történelem folyamán az emberek különböző dolgok elérésére törekszenek, de elsősorban két fő kívánságunk van: a boldogság elérése és a tökéletes kapcsolat megteremtése. Egyiket, vagy mindkettőt elérve rendszerint egy folytonos harc kezdődik megtartásukért, mert ezek többnyire csak ideiglenesek. Ha mindezeket állandósítani szeretnénk, akkor túl kell lépnünk a vagyon, a pénz és a törékeny emberi kapcsolatok korlátain.

A Raja Yogának két jelentése van: a “Legfelső Yoga”, ami által önmagunk mesterévé, uralkodóivá válunk és a “Legfelső Egyesülés”, vagy a “Legfelsővel való Egység”. A Raja Yogának ez a második aspektusa magában foglalja a tökéletesség forrásával, a Legfelsővel való kapcsolat kifejlesztését. Ebben a jógában vagy egységben megvalósíthatjuk vágyainkat a belső boldogság és a tökéletes kapcsolat elérésére.

Valójában az sem szükséges, hogy először higgyünk a Legfelsőben, azonban egyfajta nyitottság hasznos lehet azzal az elképzeléssel kapcsolatban, hogy létezik egy nálunknál magasabb szellemi energia-forrás, amit végül bizonyíthat a saját meditációs tapasztalatunk. Ha valaki megkérdez bennünket: “Hiszel Mr.X létezésében?” először találkozni szeretnénk vele, mielőtt véleményt mondunk. A körülményeknek megfelelően nyitottnak kell lennünk. Ehhez hasonlóan a Legfelső szellemi energiával kapcsolatban is addig, amíg nincs közvetlen tapasztalatunk, nem lenne bölcs dolog elkötelezni magunkat. Bizonyos dolgokat azonban tudnunk kell, hogyha a Legfelső Lénnyel kapcsolatot szeretnénk teremteni. Először ismernünk kell a Legfelső formáját, hogy pontosan felismerhessük. Másodszor, hogy milyen “nyelven” kommunikálhatunk és harmadszor, hogy hol találkozhatunk.

A Raja Yogában, mint ahogy nagyon precíz fogalmunk van a lélek formájáról, ugyan így pontosan tisztában vagyunk a Legfelső formájával. Valójában a Legfelső a Legfelső Lélek, akinek a formája azonos az emberi lelkek formájával, egy tudatos, ragyogó fénypont. Amikor a különböző nyelvekben a hímnemű formát használjuk a megnevezésére ez nem azt jelenti, hogy Ő nemét tekintve valójában férfi. A léleknek önmagában nincs neme, csak a fizikai test vonatkozásában beszélhetünk férfiről, vagy nőről. Csak az emberi lelkek öltenek fizikai testet, a Legfelső Léleknek soha nincs saját fizikai teste, se hímnemű, se nőnemű.

Mivel a Legfelső soha nem vesz emberi születést, így mindig mentes marad a karmikus számláktól. Ez azt jelenti, hogy Ő soha nem feledkezik el az eredeti tulajdonságairól, mint mi. Ő állandóan békés, áldásokkal teli és erőteljes. Míg a mi tapasztalataink korlátoltak az eredeti tulajdonságainkat illetően, egy csepp békét vagy pillanatnyi boldogságot tapasztalunk, addig Ő az erények, örökkévaló és korlátlan óceánja. Ő tökéletesen teljes, soha nincs szüksége semmire. Ez azt jelenti, hogy teljesen jóindulatú és állandóan adományozó. Ő az egyetlen olyan lény, aki igazán önzetlen, mivel mi általában mindig valamilyen viszonzást várunk, még akkor is, ha maga az adás ténye örömet okoz számunkra.

A meditációban megismerjük önmagunkat, a saját tulajdonságainkat /tapasztalatot szerzünk önmagunkról/. Eleinte békés gondolatokat teremtünk, hogy megtapasztalhassuk a békét, de minél inkább magunkba szívjuk a békét, annál kevesebb gondolatra van szükségünk. A Legfelsővel való kommunikáció is ezen a szinten történik. Az Ő tulajdonságainak megtapasztalása révén ismerjük meg Őt. Úgy érezzük, hogy azok a tulajdonságok szinte megtisztítanak bennünket. Tehát a Legfelsővel való kommunikációnk elsődlegesen a csend tapasztalata. A mély csendben elveszhetünk a béke óceánjában és ez az érzés frissítő. Ezáltal egyre mélyebben fedezhetjük fel önmagunkat, megértjük tulajdonságainkat, különlegességeinket, ami önbizalmat ad. Erőt gyűjtünk, ami képessé tesz bennünket arra, hogy megtartsuk békés állapotunkat a hétköznapjaink során is.

Amikor a gondolatainkkal ott vagyunk a Legfelsőnél, megtapasztaljuk az Ő korlátlan tulajdonságait, a békét, a szeretetet, a tisztaságot, a boldogságot, az erőt, amely áthatja egész lényünket. Az összes kapcsolat tökéletes átélésével erőt és irányítást kapunk, hogy tisztázhassuk a múlt karmikus adósságait és megteremthessük hosszútávra a békés és boldog jövőnket.

MEDITÁCIÓS GYAKORLAT

Egy csendes és nyugodt atmoszférában ülve lassan olvassuk át a következő gondolatokat, hogy milyen kapcsolatokat alakíthatunk ki a Legfelsővel

GONDOLATOK A MEDITÁCIÓHOZ

Amikor a hang és mozgás világán túl találkozunk a Legfelsővel, egyedül szívünk érzései léteznek számunkra.... Megtapasztalom, hogy a lelkem megpihen és érzem a gyengéd és szetetteljes gondoskodást...., Megosztom Vele minden gondolatomat, reményemet, sőt a kétségeimet és problémáimat is, és mint egy igaz barát előtt, nem szükséges semmit sem elrejtenem...
Szabad vagyok a bánattól és a szomorúságtól.... Elégedettséget és teljességet tapasztalok....

Ebben a meditációban megtapasztalhatjuk azt a szeretetet, amit a gondolatainkba és cselekedeteinkbe ültetve valóra válthatjuk tiszta kívánságainkat és álmainkat.

Egyetért a bejegyzéssel?
Kérem, írja le véleményét, esetleg tapasztalatait!

Websites:

Magyar: www.bkwsu.hu

English: www.bkwsu.com




Nincsenek megjegyzések: